Isnin, 12 September 2011

LEPAX NAN MEMBERS !!!

hohho...taon ney cm taon2 lps gx..jeljh uma mbe2 nan mbe2.. suke2 je an...tkjot bdx2 yg ta twu kami na dtg,,haha..terjahhh !!!!!!!!!!!! mcm3 pangai mbe2 ak ney..daie 4 mto smpi 7,8 mto...huishhh..ahad ney to be continueddd... nengox lh picx kami..mls na type...

 ak ta twu cpe dox menye'snap' picx ney
 i'm holding Angry Bird... weeeee
 with our lovely ^_^... go !! go !!
 uikkk.,.,..nak darer i love my friendS
 teeett.....
 opssss !!! pira ghaib separoh.. OH GOD !! who is the GOOOOOOOOOOD phtograpHer???
besties daie kiri..pira the kechoss makcik ,kila the king of c.c.g.,ira the simple but poyoss ,shee the blablabla.....then go to mira the CATHODE one..n its me ! EFFA ZALIFAH,the cutest among others..*muahahaha..kidding> > then,hajar the k&N&K,n n0wr the secretive...

 aku sayang diaowg !! huuuuu


 hahaah.. funny !




 wif our clasmate that suffer brain cancer..
 ALLAH !! kuatkn smgt kwn qu ini..moge dye cpt smbuhh..aminn....
 kwn ta kre susa senang..syg qilll..




 open raye !!! rombgn che kiah sguhh..
 c my SAYANG TA ?? i love it !! Just My Sayang.. owg laen ta leh syg dye.. wekk:P
Just My Sayang here is JMS 9424... ngeeee....
Kriss collection.. muahahahah..

Isnin, 22 Ogos 2011

hidup sepi.....



RAYE ???






taon ke2 tnpe ayh d cc.. sdeyh glerr.. last year pwn mlm rye n pg rye plg syahdu... along nges egt ayh.. smpi jangkit at ak.. lau bleh,ak ta na tnjok at owg yg ak sdeyh (yelarr,ak kan egois)..raye tnpe ayh,cm ta de mkne jeq.. ayah xde na kjot ak pg2 rye.. pas uwh, ta de cpe na pgel ak 'cut' gy.. i miss that name :(.. last year pwn,nseb baek adk brdk sume ade.. so,xlah ak pk kan sgt.. dyowg wt ak trhibur.. huhu.. hope taon ney,pg2 rye ak dpt pi kubo ayh.. pas uwh,blex kmpog g kubo akq lak.... hope dpt !! jgn larhh ak nges pg2 rye nt.. ak ta na tnjok n tmbh ksdhan fmly ak gy.. sye ta na !!!! hmmmmm........................




Jumaat, 12 Ogos 2011



Jika kamu memancing ikan.....




Setelah ikan itu terikat di mata kail,




hendaklah kamu mengambil ikan itu.....




Janganlah sesekali kamu lepaskan ia semula ke dalam air begitu saja....




Karena ia akan sakit oleh karena bisanya ketajaman mata kailmu dan mungkin ia akan menderita selagi ia masih hidup.







Begitulah juga setelah kamu memberi banyak pengharapan kepada seseorang... .




Setelah ia mulai menyayangimu hendaklah kamu menjaga hatinya.....




Janganlah sesekali kamu meninggalkannya begitu saja......




Karena ia akan terluka oleh kenangan bersamamu dan mungkin tidak dapat melupakan segalanya selagi dia mengingat... ..







Begitu juga jika kamu memiliki seseorang,




terimalah seadanya.... .




Janganlah kamu terlalu mengaguminya




dan janganlah kamu menganggapnya begitu istimewa.... .







Anggaplah ia manusia biasa.




Apabila sekali ia melakukan kesalahan




bukan mudah bagi kamu untuk menerimanya. ....




akhirnya kamu kecewa dan meninggalkannya.







Sedangkan jika kamu memaafkannya




boleh jadi hubungan kamu akan terus hingga ke akhirnya.... .







Begitu juga jika kamu telah bertemu dengan seorang insan....




yang membawa kebaikan kepada dirimu.




Menyayangimu. Mengasihimu.




Mengapa kamu berlengah, coba bandingkannya dengan yang lain.




Terlalu mengejar kesempurnaan.




Kelak, kamu akan kehilangannya;




apabila dia menjadi milik orang lain




kamu juga akan menyesal !!!










Jumaat, 8 Julai 2011



(L) Mempunyai ego tersendiri yg menyebabkan sukar menerima pertolongan org lain dan pandangan org lain terutama sekali pasangannya.
(P) Mudah menerima dan terpengaruh dgn pandangan org lain lebih2 lagi dgn org yg dicintainya.




(L) Sekiranya mengalah, menunjukkan tanda tidak bermaruah atau berprinsip.
(P) Mengalah tanda sayang dan pengorbanan yg tidak berbelah bagi.




(L) Menilai kejayaan dan diri berdasarkan hasil atau prestasi yg berlaku didepan mata.
(P) Seringkali menilai diri berdasarkan perasaan dan kualiti hubungan sesama manusia terutamanya org yg disayangi.




(L) Suka menyendiri dan menjauhkan siri apabila berada dlm keadaan tertekan.
(P) Suka bercerita kpd org lain tentang masalah yg sedang dihadapi dgn harapan mendapat simpati.




(L) Mempunyai emosi spt getah iaitu sesuatu perasaan itu hanya sekejap shj.
(P) Mempunyai emosi seperti ombak iaitu suatu perasaan yg lambat reda.




(L) Biasanya suka memberi arahan bersifat ketua yg mempunyai kuasa.
(P) Suka berleter mengenai sesuatu perkara sehingga puas hati.




(L) Bersikap pemurah atau boros.
(P) Bersifat kedekut atau berjimat.




(L) Mempunyai fikiran yang bersifat makro iaitu melihat secara keseluruhan.
(P) Mempunyai penilaian bersifat mikro iaitu melihat sesuatu secara terperinci.




(L) Tidak fokus kepada sesuatu perkara
(P) Fokus kepada sesuatu perkara.




(L) Mempunyai perasaan cinta yang setia dan lebih fleksibel.
(P) Cinta sepenuh hati dan setia pd yg satu.




(L) Suka menyendiri dan berdiam diri apabila imej tergugat
(P) Mudah marah, cemburu atau merajuk apabila imej tergugat.




(L) Bila berkomunikasi kurang teliti mendengar tapi cepat memberi pendapat.
(P) Mendengar dgn teliti sebelum membuat sesuatu keputusan.




(L) Lebih banyak menumpukan kepada aspek fizikal dan kebendaan.
(P) Lebih menumpukan aspek perasaan dan kemanusiaan




(L) Meminta bantuan kerana malas atau tidak berupaya.
(P) Meminta dan memberi bantuan sebagai tanda sayang dan hendak bermanja.




(L) Akan melawan dan menjauhkan diri dan membisu seribu bahasa apabila berlaku pertengkaran.
(P) Biasanya mengalah dan berpura-pura setuju dengan pasangannya.




(L) Tidak suka bercakap tentang pasangannya
(P) Suka bercerita tentang pasangannya dan menghormatinya




(L) Agak keberatan meminta maaf
(P) Lebih mudah meminta maaf




(L) Dapat menyesuaikan diri apabila menghadapi kesukaran
(P) Risau apabila menghadapi kesukaran




(L) Suka MEMBUAT keputusan
(P) Suka MENGIKUT keputusan




(L) Terasa selesa berjauhan dgn keluarga
(P) Suka bersama keluarga








*take from others blogger..ngeee..sorry













Bila gambar keluarga terletak di atas meja lelaki,

Ah.. bagusnya laki nih, orang yang bertanggungjawab.

Bila gambar keluarga terletak di atas meja wanita,

Emm.. perempuan nih mesti jenis yang pentingkan keluarga sebelum kerjayanya.

Bila meja lelaki bersepah-sepah,

Dia nih memang rajin bekerja dan merupakan orang yang sibuk.

Bila meja wanita bersepah-sepah,

Pompuan nih memang jenis tak tau kebersihan dan keadaanya memang tunggang-langgang.

Bila lelaki yang sedang bercakap dengan rakan sepejabatnya,

Mesti dia tu tengah berbincang mengenai perjanjian dengan syarikat ABC.

Bila wanita yang sedang bercakap dengan rakan sepejabatnya,

Mesti dia tu tengah mengumpat dan bergossip.

Bila lelaki tidak berada di mejanya,

Mesti dia tu tengah pergi meeting,

Bila wanita tidak berada di mejanya,

Mesti dia berada kat dalam tandas tengah bersolek,

Bila lelaki tidak berada di dalam pejabatnya,

Mesti dia pergi berjumpa dengan customer dan clientnya.

Bila wanita tidak berada di dalam pejabatnya,

Mesti dia pergi keluar bershopping.

Bila lelaki makan tengah hari bersama BOSS,

Nampaknya dia mungkin akan dapat naik pangkat nanti.

Bila wanita makan tengah hari bersama BOSS,

Nampaknya dia mempunyai hubungan sulit dengan BOSS.

Bila BOSS mengkritik lelaki,

Selepas ini dia mesti akan berusaha meningkatkan pencapaiannya.

Bila BOSS mengkritik wanita,
Selepas ini mesti dia merajuk.
Bila BOSS bersikap tidak adil kepada lelaki,

Adakah dia marah?

Bila BOSS bersikap tidak adil kepada wanita,

Adakah dia menangis?

Bila lelaki akan berkahwin,

Dia akan lebih bertanggungjawab dan matang selepas ini.

Bila wanita akan berkahwin,

Dia akan mengandung, beranak dan akhirnya dapat cuti panjang.

Bila lelaki mempunyai anak,

Nampaknya dia memerlukan bonus atau kenaikan pangkat.

Bila wanita mempunyai anak,

Nampaknya dia akan membebankan wang company dengan faedah cuti bersalinnya.

Bila lelaki keluar untuk urusan perniagaan,

Bagus juga dia keluar kerana ia bagus untuk membina kerjayanya.

Bila wanita keluar untuk urusan perniagaan,

Apa yang lelaki dia akan berkata kelak?

Bila lelaki berhenti kerja kerana mendapat pekerjaan baru,

Nampaknya dia mengenali yang mana satu memberikan kelebihan kepadanya

Bila wanita berhenti kerja kerana mendapatkan pekerjaan baru,
Wanita memang tak boleh diharapkan lansung dan tidak tetap pendirian



P/S Apa pandangan korang selepas membaca?? terutama kaum wanita.. rasa tak adil kan.

Selasa, 5 Julai 2011

Ayat Tersirat Perempuan



Kalau perempuan tanya: Lawa ke budak pompuan tu?
Makna tersembunyi: Siapa yang paling lawa? I ke, budak pompuan tu?

Kalau perempuan tanya: You dah makan ke belum?
Makna tersembunyi: Jom pi makan. Lapar ni!

Kalau perempuan kata: Lawa-lawa la baju kat sini, yek.
Makna tersembunyi: Belikanlah untuk I.

Kalau perempuan kata: Rasa macam nak pening la.
Makna tersembunyi: Tolong picit kepala.

Kalau perempuan kata: Letihnya hari ni. Mana nak masak, basuh kain-baju lagi...
Makna tersembunyi: Kita makan kat luar jelah. Lepas tu, tolong basuh kain-baju sekali, yek.

Kalau perempuan kata: Kita lebih sesuai berkawan saja.
Makna tersembunyi: I tak nak kat you. Tak paham-paham ke?

Kalau perempuan kata: I suka berkawan dengan you. You baik, memahami bla bla bla...
Makna tersembunyi: Hish... I rasa macam minat sesangat kat you la... Rasa macam nak jadi awek you je.

Kalau perempuan tanya: You pernah tak teringatkan awek you yang dulu?
Makna tersembunyi: Kalau nak gaduh, kalau berani sangat, sebut la nama dia depan aku.

Kalau perempuan kata: I sanggup berkorban demi kebahagiaan you.
Makna tersembunyi: Amboi! Aku kena berkorban.Habih, hangpa dua ekoq gak yang seronok.

Kalau perempuan kata: I tak kisah kalau memang betul you nak kahwin lagi satu. Asalkan you berterus-terang dengan I, bersikap jujur dan berlaku adil.
Makna tersembunyi: Sapa kata aku tak kisah? Adil ke tak adil, aku tak kira! Langkah mayat aku dulu sebelum nak menikah lagi satu.

p/s: donno whether it true ro not.. sometime it could be true,but sometime it could be false..

How To Make A Woman Happy

It's not difficult to make a woman happy. A man only needs to be:
1. a friend
2. a companion
3. a lover
4. a brother
5. a father
6. a master
7. a chef
8. an electrician
9. a carpenter
10. a plumber
11. a mechanic
12. a decorator
13. a stylist
14. a sexologist
15. a gynecologist
16. a psychologist
17. a pest exterminator
18. a psychiatrist
19. a healer
20. a good listener
21. an organizer
22. a good father
23. very clean
24. sympathetic!
25. athletic
26. warm
27. attentive
28. gallant
29. intelligent
30. funny
31. creative
32. tender
33. strong
34. understanding
35. tolerant
36. prudent
37. ambitious
38. capable
39. courageous
40. determined
41. true
42. dependable
43. passionate
44. compassionate

WITHOUT FORGETTING TO:

45. give her compliments regularly
46. love shopping
47. be honest
48. be very rich
49. not stress her out
50. not look at other girls

AND AT THE SAME TIME, YOU MUST ALSO:
51. give her lots of attention, but expect little yourself
52. give her lots of time, especially time for herself
53. give her lots of space, never worrying about where she goes

IT IS VERY IMPORTANT:
54. Never to forget:
* birthdays
* anniversaries
* arrangements she makes

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...